Kde nakupujete mäso?

kuracie mäso

Veľmi by ma zaujímalo, ako riešite nákup mäsa a mäsových produktov/výrobkov pre vaše mačky. Nakupujete balené v supermarketoch, sledujete akcie, chodíte do mäsiarstva, na trh, ……?
Ja nakupujem mäso v supermarketoch počas bežného nákupu – mäso aj vnútornosti. Oboje balené v tých vaničkách s fóliou, ako chladené. Mäso premrazujem a rybie podávam surové bez premrazenia.

Keďže sa snažím o zvýšenie podielu mäsa v strave mačiek, začínam pomaly aj sledovať ceny, akcie,…. no je to dosť náročné teda, táto prirodzená výživa mačiek. 🙂
Ako ste na tom vy?

You can leave a response, or trackback from your own site.

8 komentárov to “Kde nakupujete mäso?”

  1. Veve píše:

    my tiez kupujeme v supermarketoch, hlavne v lidli chladene vnutornosti a este v jednom malom stanku mrazene.

  2. Janka píše:

    Dobrý den. Kedže moje mačky jedia len surové(tepelne upravene nezjedia), myslím že je velmi dôležité aby mäso bolo kvalitné, preslo riadnymi kontrolami pred predajom… Kedže pokiaľ viem slovenské mäsko podlieha prísnejším kontrolám ako v iných okolitých krajinách(este plus Česko myslim), sú nan stanovené prísnejšie kritéria ako stanovuje EU, tak predpokladám, že tomu zodpovedá aj kvalita, a preto ja kupujem len slovenské mäso, čiže viac menej v mäsiarstve. Tiež sa tým vyhnem mäsu „lepenému“, po záruke a podobným, ktoré sa vyskytujú v hypermarketoch.

  3. renata píše:

    Ahoj,
    podelim sa o moje skusesnoti: kuracinu a hovadzinu kupujem v jednej dobrej masiarni. Dobra masiaren = nesmrdi ked do nej vojdes (pach kaziaceho masa sa neda len tak lahko prekryt cistiacimi prostriedkami), aj vo velkych horucavach je v nej chladno (teplejsi vzduch v obchode ovplyvnuje kvalitu masa aj ked je maso v chladiarenskej vitrine), malo by tam byt max 18 stupnov – teplotu v miestnosti vacsinou ukazuje klimatizacna jednotka ale pocitovo to tiez vies posudit.
    Nie vzhlad, ale to ako masko vonia alebo naopak nevonia (aj po 1 dni v chladnicke ci uz surove alebo varene), je rozhodujuce pre posudenie cerstvosti, podmienok prevozu a skladovania. Bohuzial , salmonela sa pri nakupe zistit neda…
    Co sa tyka hovadziny – len jedna pripomienka: ked je pekna cervena a ma na niektorom mieste nazelenany alebo nacernany flek, ale vonia dobre, je to v poriadku. Flaky vznikaju ako prirodzena reakcia hov. masa na kyslik vo vzduchu, teda neznamena to, ze je maso pokazene.
    Mne maso z Tesca trocha smrdi a nechceli ho velmi ani moje macky. Ked koncim v praci neskor a nestiham kupit v mesiarni, tak kupujem kuracinu v lidli a vsetci sme spokojni.
    Tiez teraz prechadzam na surove maso, pretoze to vyjde lacnejsie ako konzervy, kedze ho zjedia menej v porovnani s konzervami a myslim ze je to pre nasich milacikov lepsie.

  4. admin Kajo píše:

    Ďakujem za cenné rady – mne ale smrdí každé mäso:)

  5. renata píše:

    🙂 chapem, tiez som zo zdravotnych dovodov mala 2 mesiace zakazane jest maso a ryby alebo akekolvek vyrobky z nich, a ked som po obdobi postu slavnostne varila oblubeny gulas ze sa konecne najem, strasne mi maso smrdelo a nedostala som do seba viac ako 2 lyzice
    ale mozno tie rady pomozu niekomu inemu

Zanechaj reakciu